Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Zo zorg je ervoor dat je genoeg water drinkt tijdens de warme zomermaanden

water drinken zomer tips

Naar het strand gaan, een festival bezoeken en feestjes tot laat in de avond. Veel mensen willen volop van de zomer genieten en er alles uithalen wat erin zit. Maar zorg je daarbij wel voldoende voor jezelf? Om de lange dagen goed door te komen is het van belang om voldoende water te drinken. Klinkt heel cliché, maar het is wel echt nodig. Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om gehydrateerd te blijven.

Ook is het ontzettend belangrijk om voor je huid te zorgen wanneer je in de felle zomerzon loopt. Maar voordat de zomer officieel aanbreekt kan de zon ook al erg sterk zijn.

Genoeg water drinken

1. IJsblokjes erbij

Misschien had je er nog niet over nagedacht, maar hierdoor krijg je gemakkelijk meer water binnen. Voeg aan je glazen water gewoon nog wat water toe. Bevroren water dan. Heb je dus én meer water én meer verkoeling. Zo sla je direct twee vliegen in één klap.

2. Drink water met een rietje

Klinkt gek misschien, maar met een rietje drink je vaak al sneller meer water. Tegenwoordig kun je alleen (vrijwel) nergens meer plastic rietjes kopen. In plaats daarvan moeten we het vaak doen met de papieren variant. Maar mocht je daar geen fan van zijn, kun je ook investeren in herbruikbare rietjes. Die heb je onder andere in metalen en siliconen uitvoering. Goed voor het milieu en voor jouw waterhuishouding.

3. Zet een wekker

Ben jij iemand die simpelweg vergeet te drinken? Wellicht is het dan een idee om een wekker te zetten. Dat kan gemakkelijk op je telefoon, die heb je waarschijnlijk toch een groot gedeelte van de dag bij je. Probeer het dus eens uit en stel bijvoorbeeld elke paar uur een wekker in. Zo drink je met gemak wat glazen extra.

4. Opstaan en naar de kraan

Na het openen van je ogen in de ochtend start voor velen het welbekende ochtendritueel. Voor iedereen op een andere manier en volgorde. Tanden poetsen, haren kammen, skin care aanbrengen. Je kent het wel. Voeg daar een glas water aan toe. Het liefst gelijk als één van de allereerste dingen die je doet, zodat het in je ritme komt en je het op den duur niet vergeet. Zo begin je gelijk goed aan je dag.

5. Koop een 2 liter waterfles

Volwassenen hebben per dag toch wel zo’n 2 liter water nodig. Als je er zeker van wil zijn dat je dat ook écht drinkt is een waterfles van 2 liter wellicht een goede optie. Ze worden steeds populairder en zijn te vinden in allerlei soorten uitvoeringen. Het is misschien niet in alle situaties handig, maar ze passen vaak nog wel in je tas. En wie weet wordt het tijdens een hete autorit naar je zomervakantiebestemming wel je beste vriend.

Net als in de film: 7x de vetste filmlocaties op Malta

Share this post