Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Zó schadelijk is drop

drop schadelijk

We horen het je al denken: we mogen ook helemaal níets meer. Begin dit jaar zei een Britse professor dat taart op de werkvloer even schadelijk is als meeroken, nu blijkt ook nog dat er achter een drop een ‘duistere realiteit’ schuilgaat. ‘s Lands favoriete snoepgoed zou namelijk flink wat schade kunnen aanbrengen aan je gezondheid.

Dat meldt KRO-NRCV op basis van onderzoek van het Britse gezondheidszorgstelsel NHS (National Health Service).

Dagelijks drop kan schadelijk zijn

Van geen ander snoepgoed eten we in ons land zoveel als van dropjes. Nederlanders eten maar liefst 2 kilo (!) drop per jaar. Met zijn allen komt dat uit op zo’n 32 miljoen kilo drop per jaar. Dat mag dus best een onsje minder. Het eten van ongeveer tien dropjes per dag zou namelijk de gezondheid al beschadigen. Dat is ongeveer 40 gram, want een gemiddeld dropje weegt 4 gram. Als je twee weken lang 57 gram drop per dag binnenkrijgt, ontwikkel je volgens het onderzoek een flink verhoogd risico op een hartritmestoornis.

Daarnaast zou het snoepgoed zorgen voor een verhoogde bloeddruk en verhoogt het de kans op een hartaanval. Mensen met een hoge bloeddruk, hartproblemen of een nierziekte zouden het zwarte snoepgoed het best helemaal laten staan. Zelfs kleine hoeveelheden zouden dan al een gezondheidsrisico vormen.

Waarom is het schadelijk?

Hoe komt het nou dat drop zo slecht voor je is? Dat zit zo: drop bevat glycyrrhizine, een stofje waardoor het natriumgehalte van het lichaam omhoog gaat. Door een teveel aan natrium worden de nieren en het hart extra belast, wat voor een hoge bloeddruk kan zorgen. Het kaliumgehalte gaat juist omlaag, terwijl dat een mineraal is dat een belangrijke rol speelt bij het regelen van het vochtgehalte en de bloeddruk in het lichaam. Je vindt glycyrrhizine nauwelijks terug in ander snoepgoed, maar wel bijvoorbeeld in likeuren en keelpastilles.

Debora Fernald legt uit waarom ze op Volt stemde en wekt verbazing: ‘Onnavolgbaar’

Share this post