Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Water in je oor? Dit kun je doen om het eruit te krijgen

water in oor tips

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Water in je oor tijdens het zwemmen of na het douchen. Met een beetje pech zelfs in beide oren tegelijk. Het kan het soms nogal lang duren tot het weer weg gaat. Gelukkig zijn er een aantal manieren die je kunt proberen om het eruit te laten komen.

Met de oplopende temperaturen gaan veel mensen op zoek naar verkoeling. Plassen en meertjes zijn daarvoor vaak erg populair. Let de komende tijd alleen wel op als je daar naartoe gaat. Weeronline meldde onlangs dat er de komende maanden een verhoogde kans is op blauwalg vanwege het warmere weer.

Water uit je oor halen

1. Op je zij liggen

Hiervoor zal je misschien wel wat geduld moeten hebben, maar het kan vaak zeker werken. Ga op je zij liggen, op het oor waar het water in zit natuurlijk. Met een beetje hulp van je grote vriend genaamd zwaartekracht loopt het zo je oor uit.

2. Creëer een vacuüm

Dit klinkt waarschijnlijk spannender dan het is. Door middel van een vacuüm kun je het water als het ware uit je oor trekken. Houd je hoofd schuin met het oor waar water in zit naar beneden. Leg daarna vervolgens een hand in de vorm van een kom om je oor heen en druk die daarna plat tegen je oor aan. Hierna haal je hem weer weg. Misschien lukt het niet direct, maar na een paar keer proberen zou het zomaar kunnen lukken.

3. Gapen en kauwen

Ben je toevallig moe of heb je zin om wat te eten? Dat komt goed uit voor deze manieren om water uit je oor te halen. Door te gapen of kauwen zorg je voor minder spanning in de buis van Eustatius. Hierdoor komt het water mogelijk ook vrij.

4. Met de föhn

Ja, je leest het goed. Pak de föhn er maar bij. Maar let wel op dat je het goed doet. Zet de föhn op een zachte stand en zet deze niet te dichtbij het oor, maar een stukje er vanaf. Anders kan het te heet worden. Verplaats de föhn heen en weer terwijl je zachtjes aan je oorlel trekt. Zo droog je de binnenkant van je oor.

5. Oor druppels op alcoholbasis

Werken bovenstaande manieren toch niet? Dan kun je altijd nog met oordruppels aan de slag gaan. De druppels op alcoholbasis zorgen dat het water verdampt. Ook voorkom je hier vaak infecties mee.

Zweten, zweten en nog eens zweten: wat kun je doen tijdens een hittegolf?

Share this post