Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Twitter gaat los met parodie-accounts van beroemdheden na lancering betaalde blauwe Twitter-vinkjes

Elon Musk Twitter

Het blauwe vinkje op Twitter was altijd een badge van prestige. Je kon hem immers niet zomaar krijgen. Het nieuwe abonnementssysteem, een ideetje van de nieuwe eigenaar Elon Musk, brengt daar verandering in. Iedereen die 8 euro per maand neerlegt krijgt namelijk een blauw vinkje achter zijn naam. Vannacht is Twitter hiermee begonnen en dat zorgt meteen voor de nodige chaos.

Het maakt het namelijk wel héél erg makkelijk om een beroemdheid te imiteren.

Twitter ontploft: talloze neptweets van beroemdheden duiken op

Verschillende accounts nemen een loopje met de nieuwe functie. Zo dook er een zogenaamde tweet van oud-president George W. Bush op, waarin hij zegt dat hij „het vermoorden van Irakezen mist”. Een parodie-account van Tony Blair, de voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk, antwoordde daar weer instemmend op. Ook imiteerde iemand basketballer LeBron James die laat weten dat hij van team wil ruilen en was er ‘Nintendo’ die een plaatje van Mario die een middelvinger opsteekt deelt. Een nep Donald Trump-account tweet: „Dit is de reden dat het plan van Musk niet werkt.” En een gebruiker die zich voordeed als Amerikaanse president Joe Biden reageerde met een seksueel getinte opmerking op een andere twitteraar. Zelfs Jezus is tegenwoordig geverifieerd.

Meer informatie door op het blauwe vinkje te klikken

Het blauwe vinkje is overigens niet helemaal hetzelfde als die van beroemdheden, politici, journalisten en andere publieke figuren. Als je op het vinkje klikt, kun je zien of het om een betalende abonnee of om een beroemdheid gaat. Wel doet Twitter zijn best om de nepaccounts aan te pakken. Musk zei eerder dat elk account dat onder de naam van iemand anders wordt beheerd, zonder dat het is aangemerkt als parodie, zonder waarschuwing wordt verbannen van Twitter.

Musk werd eind vorige maand eigenaar van Twitter. De Tesla-topman betaalde zo’n 44 miljard dollar voor het platform. Hij ontsloeg meteen de top van het bedrijf en heeft inmiddels de helft van de 7500 werknemers ontslagen. Met de nieuwe abonnementsdienst hoopt hij broodnodige inkomsten te genereren. Geen zin om die 8 dollar per maand te betalen? Dan worden je tweets onderdrukt door het algoritme, aldus Musk.

Mirjam verdiende 1000 euro minder dan haar mannelijke collega: ‘Ik kon kiezen: weggaan of erover ophouden’

Share this post