Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Studente krijgt bijval met foto van “te strakke” H&M-broek

Een Britse studente heeft wereldwijde steun gekregen nadat ze zich op Facebook afvroeg waarom kledingzaak H&M onrealistisch strakke broeken verkoopt. Een selfie in de spijkerbroek die de gezond uitziende Ruth Clemens niet dicht krijgt, heeft in een aantal dagen meer dan 81 duizend likes gekregen.

“Ik heb geen overwicht (ook al doet dat er niet toe), en ook al ben ik 1 meter 80 – mijn lichaam heeft gemiddelde vormen. Het is al moeilijk genoeg om met mijn lengte passende kleren te vinden, waarom maken jullie dan spijkerbroeken die onrealistisch strak zijn?”, schrijft Clemens in een Facebookbericht. De studente vraagt zich af of betaalbare trendy kleding misschien gewoon niet haalbaar is voor haar. “Ben ik te dik voor jullie gemiddelden?”

In haar post vertelt ze dat ze naar de winkel in Leeds ging en daar in de uitverkoop een goedkope spijkerbroek vond die haar maat had. Het is de grootste broekenmaat die H&M verkoopt. Maar in het pashokje bleek dat tegen te vallen. Clemens is ook best bereid om een plus-maatje te kopen, maar die vindt ze nauwelijks in H&M-winkels.

De Zweedse modeketen reageerde op Facebook op de aanklacht. “We willen dat onze klanten het altijd naar hun zin hebben als ze bij ons winkelen en dat ze lekker in hun vel zitten. Bij H&M maken we kleren voor alle filialen wereldwijd, dus de maten kunnen variëren, afhankelijk van stijl, snit en stof. We waarderen je feedback en nemen de punten die jij en andere klanten noemen in overweging.”

Bron: hln.be

 

Share this post