Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Siri heeft binnenkort ook een genderneutrale stem (en dat klinkt zo)

hey siri iPhone

iPhone-gebruikers weten het: regelmatig komt Apple met een software-update die nieuwe functies bevat. Soms zijn dat nieuwe emoji, maar in de volgende update (iOS 14.5) zit een opmerkelijke aanpassing. Siri krijgt namelijk een genderneutrale stem.

Apple’s virtuele assistent begon ooit als Amerikaanse vrouw en later is een mannelijke stem toegevoegd. Bij het installeren van een nieuwe iPhone laat Apple de gebruiker al tussen een mannelijke en vrouwelijke stem kiezen. Moderne tijden, dus tijd voor een derde optie.

De genderneutrale stem van Siri

De nieuwe stem is vooralsnog alleen bij de Engelssprekende Siri beschikbaar en heeft een meer neutrale toon. Dit is ook het doel, zoals Apple aan techsite Axios bevestigt: deze stem, ingesproken door een lid van de LGBTQ+-gemeenschap, is niet duidelijk mannelijk of vrouwelijk.

Om je een idee te geven, hier zijn de verschillende stemmen van de Amerikaans-Engelse Siri zoals deze bij de volgende update zullen klinken.

Mannelijk:

Vrouwelijk:

Genderneutraal:

Wanneer in Nederland?

Het is nog onduidelijk wanneer de Nederlandse Siri een genderneutrale stem krijgt. Nederland moet vaak langer wachten op nieuwe functies van Apple, dus geduld is vereist. De iPhone-maker kon niet concreet antwoorden op vragen van Metro over de wereldwijde uitrol van de nieuwe Siri-stem. Wat er wel wereldwijd komt, ondanks een petitie, is een emoji van een zwangere man.

LEGO verwijdert alle gender-stereotypen en vooroordelen na enquete onder kinderen

Share this post