Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Koffie(prut) hergebruiken: dit is wat je er zoal mee kunt doen

koffie koffieprut hergebruiken

Restjes optimaal benutten, daar zijn veel mensen in deze tijden van inflatie mee bezig. We hergebruiken een hoop, maar wist je dat je zelfs met je koffieprut best veel kunt doen? Misschien gaat er na het lezen van deze tips wel een wereld voor je open.

Toch meer een theedrinker? Niet getreurd, want met je gebruikte theezakjes kun je ook een hoop doen. Zo zou je ze onder andere kunnen gebruiken om een zachte huid te krijgen.

Koffieprut een tweede leven geven

Veel mensen drinken het de hele dag door. Bij het ontbijt, op werk of wanneer we onderweg zijn. Koffie is voor velen een vast onderdeel van het dagelijks leven. Maar benutten we het wel optimaal? Met deze tips kun je de resten toch nog hergebruiken en ze als het ware een tweede leven geven.

1. Katten weren uit je tuin

Heb jij prachtige planten en bloemen in je tuin staan, maar lopen daar geregeld katten tussendoor? Dat kan de nodige schade aanrichten. Om je tuin te beschermen tegen deze viervoeters, kun je wat koffieprut gebruiken. Leg wat neer op de plekken waar ze graven, bijvoorbeeld. Ze houden namelijk niet van de geur en zullen daardoor snel de benen nemen.

2. Geef je huid een boost met koffieprut

Ja ja, koffieprut kan ook je huid een handje helpen. De korrelige structuur ervan kan dienen als een soort scrub. Mix het met bijvoorbeeld aloë vera en zeg gedag tegen die dode huidcellen.

3. Neutraliseer je geur

Misschien heb je deze al eens gehoord, maar voor wie dit volstrekt nieuw is: ruik en huiver. Koffieprut werkt namelijk ook prima bij het wegwerken van vervelende en vieze geurtjes. Zo kun je onder meer in combinatie met water er je handen mee wassen wanneer deze bijvoorbeeld naar iets sterks als vis ruiken. Het zal daarna al een stuk minder stinken.

4. Spoel koffieprut door de gootsteen

Niet te vaak, maar zo af en toe kan zeker geen kwaad. In tegendeel zelfs. Koffieprut zou namelijk ook helpen om je gootsteen te ontstoppen. Je kunt het dus een keer uitproberen. Als het werkt hoef jij er in ieder geval geen andere producten voor aan te schaffen. Een win-win situatie dus.

5. Geen fan van slakken?

Niet alleen katten hebben geen zin in koffieprut. Ook slakken vinden koffieprut bepaald niet fijn. De cafeïne die erin zit wekt als het ware als een soort zenuwgif. Dus dat beetje wat je voor de kat hebt aangebracht, is multifunctioneel. Ook omdat bepaalde planten en wormen er wel goed op gaan. En dat wil je juist weer wél in je tuin.

Feit of fabel over alcohol: sterke drank is schadelijker voor je gezondheid dan bier en wijn

Share this post