Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Vrouwen met grote borsten zijn daar vaak helemaal niet tevreden mee, blijkt uit onderzoek

grote bosten onderzoek

Grote borsten worden veelal in het Westerse schoonheidsideaal geassocieerd met mooi, sexy en aantrekkelijk. Maar uit onderzoek blijkt dat vrouwen, die grote borsten hebben, zelf helemaal niet zo tevreden zijn over hun borstomvang. Integendeel, grote borsten werden veelal gelinkt aan ontevredenheid.

Groot, klein, puntig, pront vooruit, laag hangend, borsten komen voor in alle soorten en maten. Maar grote boezems blijven toch nog altijd de aandacht trekken. Soms zoveel dat sommige vrouwen overwegen om een plastisch chirurg zich over de cupmaat te laten buigen. Al is er over siliconenimplantaten de afgelopen tijd zeker het een en ander te doen.

Onderzoek naar tevredenheid borsten

Onder meer het Amerikaanse Women’s Health schrijft over een onderzoek over de (on)tevredenheid over grote borsten. Waarvoor wetenschapper Isobel Oon met haar team 345 vrouwen tussen de 18 en 83 jaar onderzocht. Hoe zij hun conclusies konden trekken? Van de deelnemers was allerlei informatie bekend. Waaronder leeftijd, lengte, BMI, maar ook de grootte van de borsten werd gemeten. Deelnemers beantwoordden ook vragen over hun tevredenheid over de voorgevel en hun bereidheid tot fysieke activiteit.

De tevredenheid over de boezem werd gemeten op een schaal van 1 tot 4. Daarvoor werden allerlei vragen gesteld. Hoe comfortabel zitten bh’s? Wat denk je van de vorm, met of zonder bh? Hoe denk je over de grootte? Past de grootte bij jouw lichaam? En hoe vind je jouw borsten ogen in kleding?

Meer ontevredenheid

En wat bleek? Grotere borsten waren gerelateerd aan grotere ontevredenheid. Overigens bleken BMI en leeftijd niet echt een rol te spelen in ‘tietvredenheid’. Iets wat de onderzoekers wel hadden verwacht, omdat borsten bij ouderdom of gewichtstoename veranderen. Grotere tevredenheid over de buste bleek in lijn te staan met een verhoogde kwaliteit van leven. Ook bleek borst-tevredenheid gelinkt aan meer fysieke activiteit, oftewel beweging. Vrouwen die ontevreden waren over hun borstgrootte, bleken ook minder bereid tot fysieke activiteit.

Trainers onthullen populaire fitness-oefeningen die ze zelf nooit doen (en waarom)

Share this post