Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

6 gezonde snacks tijdens een warme dag, met een korreltje zout

Heb jij de laatste tijd ook zo veel zin in zoute snacks? Kan zomaar eens door de temperatuur komen. Om je van nieuwe snack-inspiratie te voorzien, delen we zeven zoute snacks die ook nog eens als gezond bestempeld mogen worden.

Zodra het kwik buiten boven de 25 graden stijgt, krijgt je lichaam automatisch zin in zoute snacks. Maar is het ook echt nodig om extra zout te eten als het buiten warm is? Nee, zegt het Voedingscentrum. Via je voeding krijg je als het goed is al genoeg binnen.

Zoute snacks voor als het buiten warm is

Extra zout eten is dus niet per se nodig als het buiten warm is, maar het kan geen kwaad (mits je je aan een normale hoeveelheid houdt). En er is verschil tussen die vertrouwde zak chips gaan of umami-frietjes met zeewier. Maar er zijn nog zo veel meer lekker zoute snacks om uit te kiezen. Zeven gezonde favorieten.

1. Zelf gekruide en geroosterde noten

Natuurlijk kun je een kant-en-klare zak gezouten pinda’s uit de kast pakken, maar zelf noten kruiden en roosteren is veel lekkerder en gezonder. Kun je meteen een mix van jouw lievelingsnoten maken. Ga voor deze zes gezondste noten en lees meteen alles over de gezondheidsvoordelen van deze noten.

2. Geroosterde kikkererwten

Krijg je het liefst niet zoveel calorieën binnen en laat je noten dus liever even liggen? Maak dan je eigen geroosterde kikkererwten. Kikkererwten zitten vol eiwitten en zijn daarmee ook een goede snack als je let op je eiwitinname voor meer spiergroei. Makkelijk te maken: gewoon met olie en wat zout en kruiden (bijvoorbeeld paprika) op de bakplaat in je oven. Lekker met feta en tomaat of courgette.

3. Edamame

Je kent edamame-boontjes misschien wel van sushi-restaurants. Meestal is het de enige vorm van groente die dan op tafel verschijnt. Deze boontjes koop je ook gewoon in de supermarkt. Een snufje zout eroverheen, en je hebt tijdens een warme dag een heerlijke zoute snack vol eiwitten. Dat is nog eens verantwoord snacken.

4. Gekookte eieren

Misschien niet een heel spannende snack, maar een gekookt eitje met een beetje zout is natuurlijk altijd een lekker en voedzaam tussendoortje. Bevat goede vetten en eiwitten en is lekker vullend.

5. Dadels met geitenkaas (en spek)

Vul een dadel met geitenkaas, wikkel er een plakje spek omheen en bak even in een koekenpan. Deze combinatie van zoete dadels en zout spek is geniaal en als je ‘m nog nooit geprobeerd hebt, zie dit dan als een teken om het eens klaar te maken. Zonder spek ook lekker.

6. Umami-frietjes met zeewier

Je weet niet wat je proeft: deze frietjes van onze collega’s van Culy zijn niet te versmaden. De perfecte snack als je nét even iets meer moeite wilt doen. Voor deze snack heb je frietjes, zout en twee nori-vellen nodig. Je weet wel, gedroogd zeewier. Het resultaat is een smaakbommetje waar je geen genoeg van krijgt.

Iets minder gezond, maar beter dan chips: zoute popcorn

We kunnen natuurlijk niet anders dan dit lijstje afsluiten met zoute popcorn. In de bioscoop of toch lekker gewoon thuis op de bank, popcorn is wat ons betreft dé zoute snack tijdens een zwoele zomerserie.

Popcorn is misschien niet de gezondste snack uit het rijtje, maar heeft betere voedingswaarden dan bijvoorbeeld een zak chips en je bent er langer door verzadigd. In combinatie met een gezond en gevarieerd voedingspatroon kan een beetje zoute popcorn op zijn tijd dus prima.

Share this post