Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Fitbit roept oude smartwatches terug wegens brandgevaar

Fitbit Iconic lifestylefoto

Fitbit roept wereldwijd 1,7 miljoen smartwatches terug. De batterij van de Fitbit Ionic-modellen kan oververhit raken en dat zorgt voor brandwonden. Geen fijn idee bij iets dat je om je arm draagt.

Volgens de fabrikant van fitness trackers en slimme horloges hebben zich al zeker 118 mensen zich met brandwonden gemeld. Het gaat specifiek om de Fitbit Ionic. Dit is de eerste smartwatch van het bedrijf dat vooral bekend staan om zijn compacte armbandjes. Andere bandjes en horloges zijn niet getroffen.

Brandgevaar Fitbit Ionic: niet meer dragen

De horloges zijn in 2017 op de markt gebracht als antwoord op onder andere de Apple Watch. De productie stopte in 2020 en het is daarom niet mogelijk om een vervangend exemplaar te krijgen. Iedereen met een Fitbit Ionic die zich bij het bedrijf meldt, krijgt het aankoopbedrag terug en daarnaast 40 procent korting op een nieuwe tracker van het bedrijf.

De Amerikaanse consumentenwaakhond CPSC kwam de problemen op het spoor en adviseert consumenten de horloges niet meer te dragen. Fitbit adviseert dat inmiddels ook op zijn eigen site en heeft een speciaal telefoonnummer geopend. Dat is 020-8081244. Opmerkelijk is dat een aantal Nederlandse webshops de smartwatch nog verkoopt.

Fitbit Iconic om een arm
De Fitbit Ionic was een antwoord op onder andere de Apple Watch. (Afbeelding: Fitbit)

Derdegraads brandwonden

Hoeveel Fitbit Ionic-exemplaren er in Nederland verkocht zijn, is onduidelijk. De Amerikaanse consumenten­waakhond kreeg 174 melden van oververhitting van de batterij binnen. Bij 118 meldingen was er sprake van brandwonden en twee consumenten liepen zelfs derdegraads brandwonden op.
(Correctie — Dit artikel meldde eerder dat het om de Fitbit Iconic ging, het moet echter de Fitfit Ionic zijn. Dit is later aangepast.)

Siri heeft binnenkort ook een genderneutrale stem (en dat klinkt zo)

Share this post