Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Festival-keuzestress met gemiddeld tien festivals per weekend: hier kun je nog wél naar toe

Festival

Vanaf volgende week vrijdag kunnen outdoor-festivals weer zonder restricties georganiseerd en bezocht worden. En na zo’n twee jaar niet hebben kunnen dansen op een modderveld of in een veel te hete tent, biedt aankomend festivalseizoen de kans om dat gemis in te halen.

In Nederland zijn we inmiddels aardig goed in het organiseren van festivals, en er zijn ook zat om te bezoeken. Maar wat staat er allemaal op de planning? Metro zoekt het voor je uit, dan hoef jij het niet te doen. Laat de voorpret beginnen!

Snel uitverkocht

Helaas ziet het komende festivalseizoen er niet helemaal rooskleurig uit. Veel van de grote festivals zijn al uitverkocht, mede doordat tickets van afgelopen twee jaar nog geldig waren of tickethouders de mogelijkheid kregen om vervroegde toegang te krijgen tot de kaartverkoop van aankomende zomer. Grote en bekende festivals zoals Lowlands, Pinkpop, Milkshake en Down The Rabbit Hole hebben geen kaarten meer over.

Vergeet ook niet dat vanaf volgende week vrijdag het 1G beleid geldt voor indoor evenementen met meer dan 500 bezoekers. Hierbij dient elke bezoeker een negatieve coronatest te tonen bij binnenkomst. Daarna kan het feest beginnen!

Festival-feitjes

Het festivalseizoen kent zijn officieuze start in het weekend van 15 april, waarin bijvoorbeeld Paaspop en DGTL plaatsvinden. Als je telt tot het einde van het festivalseizoen, in september, staan er gemiddeld tien festivals per weekend op de planning. Een erg ruime keuze voor de festivalfan dus. De piek met het meest aantal festivals per weekend wordt bereikt in het tweede weekend van juli.

Wij zetten een paar leuke, en nog niet uitverkochte, festivals voor je op een rij.

Grasnapolsky

Om te beginnen met Grasnapolsky. „Het allerlaatste festival vóór corona, en de eerste ná corona,” valt te lezen op de website. Grasnapolsky vindt vroeg plaats in het festivalseizoen: op 12 en 13 maart gaat het festival van start. Grasnapolsky staat in het teken van nieuwe ontdekkingen van artiesten, en biedt buiten muziek ook kunst aan. Artiesten als Goldband, Luwten en Hang Youth zullen het Groningse festival headlinen.

Kingsland Festival

Koningsdag komt er natuurlijk ook weer aan. Uit de zowat talloze festivals die die dag georganiseerd worden kiezen wij er eentje uit. Ons oog is gevallen op Kingsland Festival. Dat vindt in drie steden plaats, dit jaar kun je Kingsland bezoeken in Amsterdam, Groningen en Rotterdam. In de hoofdstad zullen acts als Tabitha, Ronnie Flex en Martin Garrix hun klanken laten horen.

Best Kept Secret

Ben je op zoek naar een festival als Lowlands of Down The Rabbit Hole? Geen zorgen, Best Kept Secret is net zo leuk én heeft nog kaarten over. Op 10, 11 en 12 juni is het zo ver voor Best Kept Secret. Het festival, wat bij de Beekse Bergen zal plaatsvinden, biedt naast muziek ook ruimte voor cultuur. Internationale namen als The Strokes, Nick Cave & The Bad Seeds en Alt-J zullen neerstrijken in Hilvarenbeek.

WOOHAH!

Voor de hiphop-liefhebber is er ook nog keus op festivalgebied. Je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan WOO HAH!. WOO HAH! vindt in het eerste weekend van juli plaats, óók op het evenemententerrein van Beekse Bergen. Op het festival zul je grote hiphop-namen vinden als J.Cole, Future en Trippie Redd. Het festival wordt dit jaar voor het eerste georganiseerd in samenwerking met Rolling Loud, het grootste hip-hop festival in Amerika. Dat belooft dus wat.

Bospop

Als je van rockmuziek houdt, is Bospop misschien wat voor jou. Deze juli viert het festival zijn 40ste editie in Weert, dat zal vast extra leuk worden. Maar wie kun je op Bospop verwachten? Helaas heeft grootheid Lionel Ritchie afgezegd, maar je kunt op Bospop gelukkig nog volop genieten van Sting, Kensington en Rag ’n Bone Man.

Festival-kenner

Wat zegt een echte kenner over komend festival seizoen? Waar moét je echt heen? Metro vroeg het aan Festival Fans-baas Bram Vermeulen: „Het dingetje is dat al best wel wat festivals zijn uitverkocht.” De keuze is dus niet meer reuze.

Van de festivals waar je nog wél heen kunt, raadt Vermeulen bijvoorbeeld Paaspop aan. „Dat is eigenlijk het ‘openings-festival’, die vindt plaats in het eerste weekend van de officieuze start van het festivalseizoen.” Best Kept Secret en WOOHAH! worden ook door Vermeulen genoemd. „En zo heb je in elk genre eigenlijk wel een tof festival. Defcon is er bijvoorbeeld voor de hardstyle-liefhebber, net als Decibel in die categorie.”

Zelf kijkt Bram Vermeulen van Festival Fans het meest uit naar Solar. „Het is redelijk groot festival in Limburg, en wat het zo leuk maakt is de camping. Dat is eigenlijk al een festival op zich.” Daar gaat hij altijd met vrienden heen. „Vooral vanwege de camping en de sfeer daar vind ik dat het leukste festival.”

Volgens Vermeulen zijn er, ondanks de vele uitverkochte festivals, nog genoeg kansen op een leuke festivalzomer. Laat de festival-keuzestress maar beginnen!

Kluun spreekt bestseller DJ zelf in, maar met geluid is het een ‘dance-roman’ geworden

Share this post