Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Elon Musk gaat nóg meer mensen ontslaan bij Twitter

Elon Musk, twitter

Wie denkt zijn baan bij Twitter veiliggesteld te hebben na de grote ontslagronde in de top van het bedrijf, heeft het mis. Elon Musk, die sinds deze week de kersverse baas van Twitter is, lijkt pas net te zijn begonnen. Hij heeft volgens persbureau Bloomberg aan managers binnen het bedrijf gevraagd om lijsten op te stellen met namen van medewerkers die ontslagen kunnen worden.

Vlak nadat de miljardair donderdag het social mediaplatform voor 44 miljoen dollar overnam, vielen de eerste ontslagen al. Eén van eerste beslissingen was om Parag Agrawal, de topman van het bedrijf de deur te wijzen. Enkele uren later twitterde Musk ‘De vogel is bevrijd’. Naast Agrawal zijn nog zeker vier leden van de top hun baan kwijtgeraakt. Het zou onder andere gaan om Ned Segal, de hoogste juridische baas Vijaya Gadde en algemeen adviseur Sean Edgett. Zeker één van deze ontslagen hooggeplaatste medewerkers zou fysiek uit het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco zijn gezet.

Lijsten met namen

Maar daarmee is het nog niet gedaan. Musk bereidt namelijk nóg een ontslagronde voor. Managers moeten lijsten met namen van medewerkers opstellen die ontslagen kunnen worden. En die ontslagronde zou dit weekend al kunnen beginnen, zo meldt The New York Times. De krant baseert zich voor zijn berichtgeving op vier bronnen met kennis van de zaak. Een woordvoerder van Twitter heeft nog niet gereageerd.

Eerder ontstond al bezorgdheid over massale ontslagen toen potentiële investeerders van Musk te horen kregen dat hij 75 procent van het personeelsbestand zou willen elimineren. Het gaat om bijna 7.500 mensen. De miljardair ontkende later dat hij zoveel mensen zou willen ontslaan.

Twitter moet bastion voor vrijheid worden

Musk, ook topman van autobouwer Tesla, is van plan om bij Twitter op korte termijn zelf de touwtjes over te nemen, menen ingewijden. Hij wil van Twitter een bastion voor de vrijheid van meningsuiting maken, een vrijplaats voor ook onwelgevallige meningen. Hij heeft onder meer gezinspeeld op de terugkeer van de verbannen Donald Trump. De voormalige Amerikaanse president zelf zegt overigens niet terug te willen keren op het platform.

Het bizarre privé-eiland dat Red Bull-oprichter Mateschitz achterlaat

Share this post