Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Elon Musk mailt even over massa-ontslag, Twitter-personeel komt in actie

Twitter Elon Musk massaontslag

Personeel van Twitter zal vandaag vol spanning – thuis – naar 7500 inboxen staren. De nieuwe baas Elon Musk stuurde gisteren ook een mailtje om daarin even te verkondigen dat er een paar duizend mannen en vrouwen op straat worden gezet. Vandaag wordt duidelijk wie (en wie niet). Laat het personeel het bij de gang van zaken zitten? Absoluut niet.

In een e-mail aan het personeel van Twitter – da’s snel en handig moet hij hebben gedacht – heeft de kersverse eigenaar Elon Musk aangekondigd dat er massaontslagen gaan vallen. Volgens de e-mail, die in handen is van The Washington Post, wordt in de loop van de dag bekendgemaakt wie zijn of haar baan kwijtraakt. Bronnen lieten eerder aan persbureau Bloomberg weten dat Musk zo’n 3700 van de 7500 personeelsleden wil ontslaan nu hij de eigenaar is van de berichtendienst.

‘Twitter op het juiste pad brengen’

„Team, in een poging om Twitter op het juiste pad te brengen, beginnen wij aan het moeilijke proces om ons wereldwijde personeelsbestand te verkleinen”, valt volgens de Amerikaanse krant in de e-mail te lezen. „Dit is nodig om het succes van het bedrijf in de toekomst te verzekeren”, aldus de e-mail. Bronnen meldden gisteren aan persbureau Reuters dat Musk er door adviseurs op is gewezen dat het bedrijf kostenbesparingen van 1 tot 3 miljoen dollar per dag door moet voeren.

Ondertussen werd ook  duidelijk dat Elon Musk voor Twitter bezig is met (deels) betaalde accounts.

Volledige top stond meteen al op straat

Musk staat niet alleen onder druk om de kosten te drukken bij het bedrijf dat hij vorige week heeft overgenomen, maar moeten ook de opbrengsten omhoog. Er worden onder meer plannen gemaakt om gebruikers te laten betalen voor privéberichten en het bekijken van bepaalde video’s.

De rijkste persoon van de wereld, die ook de leiding heeft bij vier andere bedrijven waaronder autofabrikant Tesla, stuurde eerder al het volledige bestuur van Twitter weg om zelf interim-topman te worden van het bedrijf.

Werknemers klagen Twitter aan

Werknemers van Twitter hebben vanwege het aangekondigde massaontslag meteen een aanklacht ingediend tegen het bedrijf. Volgens de werknemers van het bedrijf zou Musk hen onvoldoende op de hoogte hebben gesteld en dat is in strijd met de wet.

Bij de federale rechtbank van San Francisco is een zogeheten class-action rechtszaak ingediend. De federale wet op de aanpassing en omscholing van werknemers, kortweg WARN Act genaamd, verbiedt grote bedrijven om werknemers massaal te ontslaan zonder ze ten minste zestig dagen van tevoren te informeren. „Twitter houdt zich nu bezig met massaontslagen zonder de vereiste kennisgeving onder de federale WARN Act”, luidt de aanklacht. Twitter reageerde niet meteen op een verzoek om commentaar.

Elon Musk wil TikTok uitdagen met Vine, maar wat is dat ook alweer?

Share this post