Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Elon Musk gaat Donald Trump achterna en wil eigen sociale netwerk

Elon Musk Donald Trump

Misschien was je het alweer vergeten, maar Donald Trump heeft sinds kort zijn eigen sociale netwerk. TRUTH Social heet het. Tesla-topman Elon Musk ziet ook wel wat in een eigen variant op Twitter of Facebook, maar de kans dat het flopt is groot. Van Trumps netwerk is namelijk niet veel meer over.

Musk denkt er naar eigen zeggen „serieus” over om een eigen socialemediaplatform op te zetten, want Twitter houdt zich volgens hem niet aan „de principes van vrijheid van meningsuiting”. Dat schreef Musk dit weekend op Twitter.

Elon Musk vindt Twitter te beperkend

Musk zegt dat Twitter een soort dorpsplein is. Door zich niet aan de principes van vrijheid van meningsuiting te houden, ondermijnt Twitter volgens hem de democratie. Hij stelt dat vrijheid van meningsuiting juist essentieel is voor een goed functionerende democratie.

De Tesla-topman had een peiling op Twitter gezet, waarbij zijn volgers konden stemmen over de vraag of Twitter zich houdt aan de principes van vrije meningsuiting. Ruim twee miljoen twitteraars brachten hun stem uit en ruim 70 procent gaf het antwoord ‘nee’. Musk ligt ook in de clinch met de Amerikaanse beurstoezichthouder. Die heeft bevolen dat alle tweets die Musk over Tesla verstuurt, vooraf door juristen gecontroleerd worden. De topman heeft in het verleden namelijk met tweets over Tesla gezorgd voor grote schommelingen van de beurskoers van het bedrijf. Musk vindt dat de SEC zijn vrijheid van meningsuiting beperkt.

Sociaal netwerk Donald Trump geflopt

Een eigen sociaal netwerk maken is niet simpel, bewijst Donald Trump. De oud-president kwam in februari met zijn eigen TRUTH Social, een Twitter-alternatief. Meer dan een maand later is het platform zo goed als dood, concludeert The Guardian. Trump heeft zelf nog maar één post geplaatst en veel prominenten uit Republikeinse kringen hebben zich helemaal nog niet aangemeld.

Trumps TRUTH Social wordt vooral gevuld door hosts van FOX News. Zij zien echter amper interactie op hun posts. Hoewel talkshowpresentator Sean Hannity ruim 266.000 volgers op TRUTH heeft, krijgen zijn posts minder dan 10 likes. Een indicatie dat het platform amper gebruikt wordt. Voor Nederlanders valt er sowieso niets te zien, want het platform is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Er is ook geen website, TRUTH werkt alleen via een app.

Pandemie heeft 10 rijkste mannen ‘pijnlijk’ veel rijker gemaakt

Share this post