Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

CoronaCheck-app en testen voor toegang (1G): zo regel je een testbewijs

testen voor toegang 1G

De coronamaatregelen zijn aanzienlijk versoepeld. De 1,5 meter is afgeschaft en het mondkapje hoeft alleen nog maar in het ov op. Ga je naar een nachtclub of evenement waar meer dan 500 personen zijn? Dan moet je testen voor toegang en een negatief testbewijs tonen (1G). Dat doe je nog steeds met de CoronaCheck-app.

Het is sinds vandaag mogelijk om je te laten testen en de negatieve test in de CoronaCheck-app te importeren. De test wordt nog steeds als QR-code getoond, maar werkt nu op een andere manier dan bij het vaccineren. Zo regel je het stap-voor-stap.

 1. CoronaCheck-app updaten naar laatste versie
 2. Afspraak maken bij testen voor toegang
 3. Testuitslag in de CoronaCheck-app zetten
 4. QR-code tonen

CoronaCheck-app updaten naar laatste versie

De meeste smartphones installeren automatisch de laatste updates. Grote kans dat je CoronaCheck-app al klaar is voor testen voor toegang en 1G. Check in de App Store of Play Store of je app-updates klaar hebt staan. Dat doe je als volgt:

 • iPhone: open de App Store en tik op je avatar of initialen in het ronde icoon rechtsboven. Scroll een beetje naar onder en tik op ‘Werk alle bij’ als er app-updates klaar staan.
 • Android: open de Play Store en tik op je avatar of initialen in het ronde icoon rechtsboven. Tik op ‘Apps en apparaat beheren’ en kijk of er updates beschikbaar zijn.

Afspraak bij testen voor toegang

Ga naar de website van testen voor toegang en maak een afspraak om je te laten testen. Een test is gratis en wordt door veel organisaties in het hele land aangeboden. Zorg dan dat je binnen 24 uur maar uiterlijk 2 uur voor de activiteit of het evenement je laat testen bij een aangesloten testaanbieder die het dichtst bij je huis is. De uitslag volgt maximaal 2 uur na de test per e-mail.

Negatieve 1G-test in CoronaCheck-app zetten

Is je testuitslag negatief? Dan krijg je een e-mail met een code. Je kunt deze het beste openen op de telefoon waar je ook de CoronaCheck-app op hebt geïnstalleerd. Je krijgt namelijk een lange code en die wil je niet overtypen, maar direct in de Corona-app kopiëren en plakken. De ophaalcode is niet het boekingsnummer uit de e-mail waarin je testafspraak wordt bevestigd; je moet op de link in de e-mail met de uitslag klikken om de code te kunnen zien. Daarna kun je ‘m het beste kopiëren.

Heb je de code die begint met drie letters, daarna cijfers en daarna een streepje? Vervolg dan met deze stappen:

 • Open de CoronaCheck-app.
 • Tik in het hoofdmenu van de app op het plus-icoon met de tekst ‘Nieuwe vaccinatie of test toevoegen’.
 • Tik in de volgende schermen op ‘Negatieve test’ en wanneer gevraagd wordt of je bij de GGD of een andere aanbieder getest bent, tik je op ‘Andere aanbieder’.
 • Voer de ophaalcode die je via de e-mail hebt gehad in en tikt op volgende.
 • Het negatieve testbewijs zal nu in de app verschijnen met de Nederlandse vlag en aanduiding ‘1G’ erbij.

testen voor toegang 1g coronacheck-app procedure screenshots
Instructie moeilijk leesbaar? Klik/tap voor een grote versie. (Screenshots: Metro)

QR-code laten zien bij testen voor toegang-event

Wanneer je bij de activiteit of het evenement bent waar je het testbewijs moet laten zien, open je als vanouds de CoronaCheck-app en tik je op de knop ‘Bekijk QR’ in de sectie met 1G. Nu krijg je, net als bij 3G, de QR-code te zien. Laat deze aan de deur scannen. Wanneer alles in orde is toont de scanner een wit vinkje op een blauwe achtergrond en kun je genieten van je feest of evenement.

Festival-keuzestress met gemiddeld tien festivals per weekend: hier kun je nog wél naar toe

Share this post