Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Foutje gemaakt? Pas je appje aan! Whatsapp voert deze nieuwe functies door

Een foto van WhatsApp op een smartphone

WhatsApp krijgt binnenkort verschillende nieuwe, handige functies. Die moeten het makkelijker maken om met vrienden, familie en kennissen te communiceren. Zo wordt het binnenkort mogelijk om verzonden berichten te bewerken. Ook kunnen gebruikers van Whatsapp binnenkort hun gesprekken beveiligen.

Wie gebruik wil maken van de nieuwe service, moet nog wel een update downloaden. Die komt over niet al te lang beschikbaar. De update wordt volgens het bedrijf momenteel wereldwijd beschikbaar gemaakt en is in de komende weken voor iedereen te downloaden.

Appje is binnen 15 minuten na verzenden te bewerken

Volgens de nieuwe update kunnen berichten bewerkt worden door binnen 15 minuten na verzending het bericht lang ingedrukt te houden en ‘bewerken’ te kiezen in het menu. Naast bewerkte berichten staat ‘bewerkt’, zodat de ontvangers weten dat het bericht is gecorrigeerd.

„Of je nu een typfoutje wilt corrigeren of extra context wilt toevoegen aan je bericht: we geven je graag meer controle over je chats”, maakt de berichtenservice bekend. „Zoals bij alle persoonlijke berichten, media en gesprekken worden je berichten en de bewerkingen die je uitvoert, beschermd door end-to-end versleuteling”, aldus WhatsApp.

Whatsapp maakt ook wachtwoord instellen mogelijk voor chats

De berichtenapp kondigde meer updates aan voor de komende tijd. Zo kunnen Whatsapp-gebruikers binnenkort hun chats beveiligen. Door een chatgesprek te selecteren kunnen gebruikers de chat in een aparte map onderbrengen. Die map is voorzien van een wachtwoord of kan worden ontgrendeld met gezichtsherkenning of een vingerafdruk. Als een gesprek eenmaal in de beveiligde map staat, ontvangt de gebruiker ook geen automatische meldingen meer.

„We denken dat deze functie goed is voor mensen die hun telefoon soms moeten delen met een familielid of voor de momenten dat iemand anders je telefoon vasthoudt precies op het moment dat er een extra speciale chat binnenkomt”, aldus een bericht op de blog van Whatsapp. Ook moet het mogelijk worden om aangepaste wachtwoorden voor chats in te stellen. „Zodat je een uniek wachtwoord kunt gebruiken dat niet hetzelfde is als het wachtwoord dat je voor je telefoon gebruikt”, aldus Whatsapp.

Overigens voert de berichtendienst (nog) geen veranderingen door aan de camerafunctie. Aan het begin van deze maand zette Metro op een rij waarom je liever geen foto’s maakt met de ingebouwde camerafunctie van Whatsapp.

Zo houd je ‘speciale berichten’ op Whatsapp op Android en iPhone volkomen geheim

Share this post