Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Zo fit als Arie Boomsma? Dit is zijn ochtendroutine (en die is niet mals)

fit Arie Boomsma ochtendroutine fit

Aan sportschoolhouder en presentator Arie Boomsma (48) is nu niet echt te zien dat hij richting de vijftig gaat. Boomsma houdt er een bijzondere leefstijl op na en deelt vandaag zijn ochtendroutine. En houd je vast, dat is er niet zomaar een. Dat is een ambitieuze ochtendroutine.

Arie Boomsma staat toch wel een beetje bekend als een gezondheidsgoeroe. Al kan niet niet iedereen zich altijd in zijn theorieën vinden. Zo zorgde zijn tip voor het dichtplakken van je mond tijdens het slapen voor nogal wat verbaasde reacties. Gisteravond schoof hij, samen met zijn 80-jarige vader en moeder, aan bij Jinek, om te vertellen over gezond ouder worden. Zijn moeder doet overigens nog regelmatig een deadlift of squat op haar seniore leeftijd.

Arie Boomsma deelt ochtendroutine

Op zijn social media-account deelde Boomsma nu ook zijn ochtendroutine in de winter. En vraag je je af hoe deze fitgoeroe nog zo vitaal blijft? Dan moet je wellicht zijn routine overwegen. Tenminste, als je dat kunt volhouden.

Hij begint de dag om 06.00 uur ‘s ochtends, regelmatig gewekt door zijn kinderen. Hij start met het schrapen van zijn tong. „Onder meer goed voor de mondhygiëne, spijsvertering en smaakpapillen”, schrijft Boomsma. Gevolgd door flink wat water, zo’n halve liter. Waar hij in de winter soms wat kokend water aan toevoegt. „Om het lauw te maken.” Daarna schotelt hij zijn kinderen wat fruit voor en gaat hij zelf aan de bak.

Meditatie, ademhaling en ijsbad

„Terwijl ze dat eten, ga ik op de bank in de woonkamer zitten om drie rondes van 30 ademhalingen te doen, in hoog tempo. Echt een energizer.” Daarna mediteert de sportschoolhouder vijf minuten en bekommert hij zich wederom om zijn kinderen. Daarna volgen wat lichte oefeningen. „Dynamisch stretchen, vooral.”

Daarna neemt zijn vrouw de kinderen op zich voordat ze naar school gaan. Boomsma, die met zijn gezin op een boerderij woont, laat de dieren naar buiten en voert ze. Daarna is het tijd voor een welbekend ijsbad. „Voor een paar minuutjes cold exposure”.

Strak regime Boomsma

Mocht je denken: ‘Dat is vrij ambitieus’, er volgt nog meer. Nadat de kinderen naar school zijn gebracht, begint hij, na zijn eerste werkafspraak, om 10.30 uur met een training. Dit alles op lege maag. Na het sporten is het tijd voor ontbijt. Aangevuld door wat supplementen die een extra boost bieden in deze herfstdagen. En mocht je je nog afvragen wat deze fitboy weegt? Een schamele 105 kilo.

Je kijkt Jinek terug via RTL XL 

Famke Louise van slag tijdens rechtszaak RoddelPraat: ‘Kraamtijd kapotgemaakt’

Share this post