Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

‘Antikater-drank AfterKar helpt… om je portemonnee leger te maken’

bier kater antikater

AfterKar is een drankje dat belooft om een alcoholkater te voorkomen of om je sneller beter te voelen als je te diep in het glaasje hebt gekeken. Maar is dat echt zo? Consumentenprogramma Radar ging op onderzoek uit om de antikater-vraag te beantwoorden.

Antikater-drank AfterKar is een product dat wordt verkocht door Joel Beukers, fitness-influencer en supplementenverkoper, en Reinier Zonneveld, de grootste techno-dj van Nederland. Lekker snel van die rottige kater afkomen, zo is het idee. Of van die zogenaamde dinsdagdip en ook het voorkomen van de bijwerkingen na het gebruik van mdma of xtc. En zelfs nog meer:  ook zou het schade aan het lichaam herstellen.

Vorige week besprak Metro ook al een bijzonder antikater-middel: ‘gewoon weer een biertje nemen‘…

‘Antikater-drank Afterkar werkt gewoon niet’

Maar het product werkt niet en doet niet wat het zegt te doen, zo blijkt uit onderzoek van Radar. Onlinepresentator en verslaggever Vanessa Ackah, sinds de afgelopen zomer actief voor Radar, nam het onderzoek op zich. Zij liet onderzoek doen bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ackah sprak onder meer met hoogleraar Medicatieveiligheid Kees Kramers en met Tom Bart, preventiedeskundige bij Jellinek. De heren zijn over de antikater-drank van Beukers en Zonneveld niet te spreken.

Antikater-drank Vaness Ackah
Vanessa Ackah van Radar. Foto: AVROTROS

Laatstgenoemd tweetal beweert dat je met AfterKar je billen kunt branden zonder op de blaren te zitten. Als klinisch farmacoloog Kees Kramers op verzoek van Radar het middel onder de loep neemt, trekt hij de volgende conclusie: „De enige bijwerking is dat je portemonnee er leger van wordt.’’

Veel moeite om reactie te krijgen

Een drankje kan een kater of dinsdagdip niet voorkomen, zo zegt de farmacoloog. Radar probeert al weken contact te leggen met de eigenaren van AfterKar. Vanessa Ackah ging – zie onderstaand YouTube-item – verhaal halen bij het tweetal. Op het moment dat ze bij het bedrijfspand staat te wachten op een reactie van de manager van Joel Beukers worden de claims van de sites gehaald. Inmiddels is er wel een schriftelijke reactie waarin onder meer staat: „Met Afterkar voor Aftercare doelen wij op het herstellen van je vitaminen en mineralen-balans na intensieve fysieke inspanning, bijvoorbeeld op een muziek party of andere activiteit die voor een disbalans kan zorgen, zoals intensief sporten, lang reizen, in combinatie met minder gezond eten. Wij geven niet aan dat dit drankje geconsumeerd moet worden om zo de neveneffecten van het gebruik van alcohol en/of drugs weg te nemen.’’

Uit het onderzoek van Radar blijkt dat de verkopers wel de woorden dinsdagdip en alcoholkater communiceerden in verband brachten met gebruik van Afterkar. Ackah sluit af over het antikater-product dat 39,50 euro kost: „Het is niet gevaarlijk, maar wel weggegooid geld.”

Het hele item zie je hier?

De reguliere Radar-uitzendingen op tv zijn elke maandag (vanavond om 20.33 uur bij AVROTROS op NPO 1).

Boerderij van Dorst-kijkers onder de indruk van Israël van Dorsten: ‘Hart gestolen’

Share this post