Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Geen zin om je te vervelen met Hemelvaartsdag? Met deze leuke activiteiten komt het wel goed

Hemelvaartsdag, lente, activiteiten

Het is weer zo ver: Hemelvaartsdag. Een (donder)dag dat bijna elke inwoner in Nederland vrij is. We zijn al aangekomen bij de meimaand, maar dat wil in Nederland helaas niet zeggen dat het ook echt lenteweer zal zijn. Ach ja… we zijn wel wat gewend. We moeten genieten van onze vrije dag, zo is de mening. Dat kan lekker thuis, maar ook in de vrije natuur. Metro zocht voor jou een aantal leuke uitjes die jij met Hemelvaartsdag kan doen.

De weersvoorspelling voor Hemelvaartsdag zit niet helemaal mee, al is dat nog niet helemaal zeker. Het blijft als het goed is droog, maar er is een kleine kans dat we wat zonnestralen zullen vangen. Onze vitamine D-batterij kunnen we dus nog niet volledig opladen. Maar niet getreurd. We weten dat in Nederland negen van de tien keer het weer in één keer omslaat, dus hebben we activiteiten gevonden voor binnen en buiten.

Leuke buiten activiteiten met Hemelvaartsdag

Naar de kinderboerderij

Een perfecte activiteit voor de hele familie. De kinderen kunnen lekker spelen met de dieren en de ouders kunnen genieten van een drankje. Bij kinderboerderij Floreffehoeve in Werkendam kun je knuffelen met schattige konijntjes, cavia’s aaien en lig je in een deuk om de knorrende varkens. De entree is hier gratis. Bij veel andere kinderboerderijen kun je natuurlijk ook terecht.

Festival op Hemelvaartsdag

Je bent niet voor niks vrij, dus festivallen maar. Er zijn een aantal festivals die jij op Hemelvaartsdag kan bezoeken, zoals Heaven Open Air in Heerenveen of Losjes Hemelvaart in Den Bosch. Toch liever in het weekend feesten? Er zijn ook festivals die beginnen op Hemelvaartsdag en het feest doortrekken naar het weekend, zoals Lepeltje Lepeltje in Dordrecht. Een totaaloverzicht van de (tientallen) festivals vind je op Festivalinfo.

Lepeltje Lepeltje, Dordrecht, Hemelvaartsdag
Lepeltje Lepeltje in Dordrecht Bron: Lepeltje Lepeltje Dordrecht

Maak een mooie fietstocht

Ben jij een echte kunstfanaat? Misschien is de fietsroute door het Van Gogh Nationaal Park in Noord-Brabant dan wel iets voor jou. De Nederlandse schilder leerde in dit landschap schilderen en we geven hem geen ongelijk, toch? Je kunt ook fietsen over het Van Gogh Roosegaarde-fietspad, dat is gebaseerd op het schilderij The Starry Nights. In de avond wordt dit door een bijzondere techniek opgelicht.

Puzzel er maar op raak

Op de website van Puzzeluitje.nl kun je verschillende spannende en leerzame routes vinden. Samen met collega’s, vrienden of familie los je een lastig raadsel op en kom je steeds dichterbij het eindpunt. De routes kun je te voet, met de fiets of per auto afleggen. Het is dus ook ideaal met slecht weer, dan stap je gewoon lekker in de auto wanneer het begint te regenen.

Oldtimer Festival Axel

Dit is voor de echte oldtimer liefhebbers. Naast het kijken naar auto’s kun je in Axel ook rondlopen op een snuffelmarkt en kun je genieten van de muziek van verschillende livebands.

‘Hoge thee’drinken

Zin in lekker gebak of een lunch met Hemelvaartsdag? Er zijn genoeg restaurants om ergens lekker te eten, maar een high tea is toch net even wat anders. Had je nog niks voor de afgelopen Moederdag kunnen bedenken? Dan kan je haar wellicht als verrassing meenemen naar een lekkere high tea bij jou in de buurt.

Pluk je lunch

Je verwacht het misschien niet snel, maar in Nederland is er genoeg voedsel dat je wild kan eten. En pakken. Wel moet je van tevoren even goed op de Wildplukwijzer kijken voordat je iets in je mond stopt. Op de site van die wijzer kun je zien waar je wat kunt plukken. Een leuk uitje met het gezin toch?

Binnenactiviteiten met Hemelvaartsdag

Museumdagje

Ben je toch liever iemand die het zekere voor het onzekere neemt en niet in de regen wil staan? Dan is een museum de perfecte plek om op een droge plek wat leuks te doen. Misschien leer je wel dingen die je van tevoren nog niet wist. Het Archeologisch Museum Haarlem bevindt zich bijvoorbeeld onder de grond, dus van regen zal je vast en zeker geen last hebben.

Haal de oude dozen van de zolder

Ga met Hemelvaartsdag op de koffie bij je ouders of opa en oma en haal de oude dozen van zolder. Wellicht zitten er nog leuke bordspellen in die je kan spelen. Daarnaast zullen er vast en zeker oude foto’s en filmpjes van je jeugd tevoorschijn komen. Een mooi moment om oude herinneringen op te halen.

Misdaden oplossen

Toch meer zin in een meer spannende dag? In het Marechausseemuseum in Buren kun je misdaden oplossen. Je wordt volledig ondergedompeld in de wereld van een marechaussee. De collectie van het museum vertelt het verhaal van de marechaussees te paard uit de Napoleontische tijd tot de moderne van nu.

Glowgolfen of bowlen

We hebben allemaal wel wat fanatisme in ons. Wie zou er nou niet dolgraag willen winnen van hun oudere broer of zus of uitslovende vrienden? Deze binnenactiviteit is perfect voor een wat kille Hemelvaartsdag. Bijna elke stad in Nederland heeft een bowlingbaan of een gelegenheid waar je kan glowgolfen. Leef je uit!

Naar de sauna

Je verdient ook je rust. Geniet van warme baden, stoomcabines en eventueel een massage. Ben je naakt niet volledig op je gemak? Geen zorgen, veel sauna’s hebben ook dagen waar je met badkleding langs mag komen. Alleen is dat wel even zoeken. Na deze relaxte Hemelvaartsdag ben je weer klaar voor een nieuwe werkdag.

Solliciteren ouderwets? ‘De werkzoekende moet bewijzen geschikt te zijn’

Share this post