Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Weinig licht in huis? 4 planten die zelfs in een (bijna) donker hoekje kunnen overleven

We hebben allemaal zo’n hoekje in huis waarvan we niet precies weten wat we ermee moeten. Het is een donker hoekje, dus een plant op die plek neerzetten gaat niet. Toch? Think again, want deze 4 planten vinden een donker hoekje prima.

We raden nooit aan om een plant in een donkere, afgesloten ruimte neer te zetten. Dat vinden ze namelijk níét leuk. Maar een donker hoekje met weinig zon, daar gaan deze planten niet dood van.

De planten kunnen prima in een donker hoekje

Venushaar

De venushaar behoort tot de varenfamilie. De plant houdt van een koele, schaduwrijke plek. Het liefst ook nog met een hoge luchtvochtigheid (ideaal voor de donkere badkamer dus). Zodra hij in de zon staat, verschrompelen de tere blaadjes. En da’s een slecht teken, want ingedroogd blad herstelt zich niet meer.

Het liefst dompel je de kluit van de plant regelmatig onder in vers regenwater of gekookt (en daarna weer afgekoeld tot lauwwarme temperatuur) leidingwater. Gewoon water geven met de gieter is onvoldoende. De grond van de venushaar bestaat namelijk vaak uit turf, wat lastig water vasthoudt.

Begonia Rex

Wij zijn fan van de Begonia. Een gestipte variant staat al een lange tijd in ons interieur te pronken (weet je niet over welke plant we het hebben? > de Begonia Maculata heeft bladeren met witte stippen). Maar zoek je een plant voor een donkere ruimte, kijk dan eens naar de Begonia Rex.

De Begonia Rex heeft namelijk geen direct licht nodig om gelukkig te zijn. Kijk wel uit dat je ‘m niet te veel water geeft. Hij vindt het het fijnste om na een plens water volledig uit te drogen. Planten die je wél te veel water mag geven, vind je hier: deze 4 kamerplanten gaan zelfs niet dood als je ze te veel water geeft.

Calathea

De Calathea kennen we allemaal door de prachtige paarse onderkant van de bladeren. Maar hoe meer die in het zonlicht staat, hoe onduidelijker de tekeningen op de bladeren worden. Daarom zet je de Calathea het liefste op een plek met weinig zonlicht.

Aspidistra

De Aspidistra is een gemakkelijke plant, maar je moet er wel even geduld voor hebben. De plant groeit namelijk niet zo snel, en al helemaal niet als je ‘m ook nog op een donkere plek neerzet. Verder kan de plant zowel goed tegen hoge als lage temperaturen.

Deze fouten met schoonmaken zorgen ervoor dat je huis viezer wordt

Share this post