Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

Gigantische 3D-printer print huis van 185 vierkante meter uit

Printer geprint huis 3D-printer

Je hebt 3D-printers en je hebt 3D-printers. ICON bewijst met de Vulcan II dat de technologie al een stuk verder is dan je misschien zou denken. Waar je de apparaten waarschijnlijk kent van kleinschalige of medische projecten, heeft dit desbetreffende model een heel huis op de wereld gezet. Geen grap.

ICON is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op het produceren van 3D-printers. Niet degene die jij en ik gebruiken om geinige producten te printen, maar modellen die gebruikt kunnen worden in de bouw. Niet per se iets nieuws, maar waarom zou je stoppen bij het printen van onderdelen als je ook gewoon een heel huis neer kunt zetten?

Gigantische 3D-printer print een huis uit

House Zero, dat is de naam van het eerste huis dat met de Vulcan II geprint is. Wie een kijkje wil nemen bij het innovatieve project moet echter wel eventjes in het vliegtuig zitten. Het huis staat namelijk in Austin, een stad in de Amerikaanse staat Texas. Het is mogelijk dat de stijl van het huis niet helemaal jouw smaak is. Voor de indrukwekkende manier waarop hij gemaakt is kunnen we echter alleen maar waardering opbrengen. Het eindresultaat is namelijk alles behalve lullig te noemen.

ICON heeft met de Vulcan II geen misselijk huis neergezet. House Zero heeft een oppervlakte van 185 vierkante meter en is van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan drie slaapkamers, twee volledige badkamers en een halve badkamer. Vrienden en familie kunnen ook makkelijk blijven slapen. House Zero is voorzien van een gastenverblijf dat bestaat uit nog eens één slaapkamer en een badkamer.

Het huis is gemaakt van een cement-achtig materiaal genaamd ‘Lavacrete’. ICON combineert dit materiaal voor zijn 3D-printer met staal om de muren van het huis stevig te maken. Naast het feit dat het dus zeker geen misselijke woning is, lijkt hij ook zeker tegen een stootje te kunnen.

huis printer
De huiskamer van de toekomst? Foto: ICON / Casey Dunn

De ICON Vulcan II

Wie een huis van 185 vierkante meter wilt uitprinten heeft een aardige 3D-printer nodig. De Vulcan II van ICON is dan ook zeker geen kleine jongen. De printer is 4,7 meter hoog, 14,2 meter breed en heeft een gewicht van 4306 kilogram. Compact kunnen we hem niet noemen, maar de volledige potentie van de 3D-printer maakt dat helemaal goed.

Wilde plannen voor een nieuwe woning? Dan zit je met de Vulcan II helemaal goed. De 3D-printer is in staat een huis van maximaal 278 vierkante meter, 3,2 meter hoog en 11,1 meter breed neer te zetten. Hoeveel dat je precies gaat kosten is alleen nog niet bekend.

Opvallend? Ja. Al schreef Metro eerder ook al over een compleet dorp dat uit een 3D-printer kwam.

Dit artikel verscheen ook bij Metro’s collega’s van de website Want.

Feit of fabel over koffie: hoe (on)gezond is elke dag koffie drinken eigenlijk?

Peter Gillis in Massa is Kassa: Ik een nieuwe Rolls van 7 ton, Nicole een puppy

Share this post