Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

#307 ‘Maud, je moet het eerlijk zeggen hoor…’

bad hotel Maud

Maud en Gio zijn net ouders geworden van hun zoontje Liam. Het ouderschap gaat ze goed af en Maud is stapelgek op haar zoontje. Toch moet ze af en toe nog wennen aan haar nieuwe leven. Als ze thuiskomt na een lange dag ligt er een gouden envelop op tafel.

Mijn naam staat op de envelop en ik zie direct dat het Gio’s handschrift is. Ik roep zijn naam om te checken of hij thuis is, maar ik krijg geen gehoor. Mijn nieuwsgierigheid wint het van mijn geduld en ik scheur de envelop open.

„Lieve Maud, je bent een geweldige moeder voor Liam, maar daarnaast ben je ook een fantastische vriendin. Ga je dit weekend met mij mee op een special date?” Gio heeft een tekeningetje gemaakt van een hotel en ik weet precies wat hij hiermee bedoelt.

Er is een hotel in Amsterdam waar ik al jaren heen wil en het lijkt erop dat Gio dit hotel heeft uitgekozen voor onze special date. Ik weet niet of het de hormonen zijn, maar de tranen springen in mijn ogen van geluk. Niet veel later hoor ik Gio de sleutel in het slot draaien. Ik ren naar de deur om hem te zoenen. Gio begint te lachen. „Dus je gaat mee?”

Terwijl ik op de bank zit om Liam te voeden, komt Gio naast me zitten. „Schat, je moet het eerlijk zeggen hoor. Maar eh, het leek mij wel leuk om een nachtje met zijn tweeën weg te gaan. Ik weet niet of je er al klaar voor bent, maar je moeder heeft aangeboden om op te passen.”

Ik moet even slikken, want Liam is nog maar net 6 weken oud. Ik kan me niet voorstellen dat ik nu al één nacht zonder mijn kleine man moet. Gio ziet duidelijk dat ik een beetje schrik. „We kunnen Liam natuurlijk ook meenemen!“ Gio legt uit dat hij een artikel heeft gelezen over hoe belangrijk het is om te blijven ‘daten’, juist als je net ouders bent geworden. Het gebeuren met Tommy en Charlie heeft hem aan het denken gezet. Ik wil gewoon voorkomen dat onze gesprekken alleen nog maar over poepluiers en voeding gaan.”

Eigenlijk heb ik ook enorm veel zin om een goede nacht te maken en uit te slapen, alleen al van het idee word ik ontspannen. Ik weet zeker dat Liam bij mijn moeder in goede handen is. Ik ben inmiddels wel toe aan wat me-time en ik denk dat ik daarna alleen maar een leukere en betere moeder ben voor Liam. „Het komt vast goed,” zeg ik terwijl de tranen opnieuw in mijn ogen springen.

Had iemand mij kunnen vertellen dat je na je zwangerschap alsnog last hebt van hormonen?! Ik moet er eigenlijk ook wel om lachen, ik ben al maanden lang mega emotioneel. Gio blijft zijn best doen en ik vind het ontzettend lief dat Gio deze date heeft georganiseerd. Ik begin met kolven, zodat Liam de rest van de dagen genoeg voeding heeft.

Drie jaar jonger

Twee dagen later checken we in in het 5-sterrenhotel in Amsterdam-Oost. Op onze kamer staat een fles champagne, met een kaartje. Gio heeft ook nog een massage geregeld. Mijn lichaam wordt van top tot teen gemasseerd. Ik voel alles kraken en na die massage voel ik me ineens drie jaar jonger. Daarna chillen we lekker op de kamer en bestellen we roomservice terwijl we even Facetimen met mijn moeder en Liam. De kleine man ligt lekker te slapen en volgens mij vermaakt hij zich prima. Al voelt het toch een beetje gek om van hem weg te zijn.

Na het eten gaan we samen in bad en het is voor het eerst dat Gio mij weer naakt ziet na de bevalling. Gio zijn ogen glijden over mijn lichaam en ik zie hoe hij me van top tot teen bekijkt. Ik merk dat ik me een beetje zenuwachtig voel..

„Je bent echt super knap, wist je dat?”, zegt Gio. Daarna begint hij me zachtjes te zoenen in mijn nek…

Maud (23) houdt van feesten en reizen. Ze werkt op de redactie van een tijdschrift. Maud heeft een relatie met Gio en ze is net bevallen van hun zoontje Liam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

#306 ‘Ik kan hem vergeven, maar ik zal het nooit vergeten…’

Share this post