Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

#303 ‘Hoe haalt ze het in haar hoofd?’

Maud is net bevallen van hun zoontje Liam! Alles is goed gegaan, maar Maud moet nog enorm wennen aan haar nieuwe leven als kersverse moeder. En dat heeft ze ook nog, een bemoeizuchtige schoonmoeder die elke dag op de stoep staat… 

Nog voordat Gio de kans kreeg om naar haar toe te gaan stond zijn moeder alweer op de stoep. Ze had vier Tupperware boxen mee met eten, eerlijk is eerlijk, ze kan heerlijk koken, maar ik zit er niet op te wachten dat ze elke dag langs komt! Mijn vriendinnen zijn nog niet eens allemaal langs geweest.

Het leek er niet op dat Gio zijn moeder duidelijk kon maken dat ze echt niet elke dag langs hoeft te komen. Dus ik probeerde voorzichtig te peilen hoe lang ze nog in het hotel zou blijven. “Nou die overnachtingen kosten handen vol met geld, dus ik dacht misschien kan ik vanaf morgen bij jullie op de bank slapen? Jullie zullen weinig last van me hebben en ik kan ‘s nachts helpen met de zorg?”

Van binnen ontplofte ik van woede, maar tegelijkertijd moest ik ook lachen. Mijn schoonmoeder heeft echt een bord voor haar kop. Hoe haalt ze zoiets in haar hoofd? “Nou dat is heel lief, maar daar hebben we geen behoefte aan, we redden het prima met zijn tweeën,” zei ik. Die woorden vielen op zijn zachts gezegd nogal verkeerd en ik heb nog nooit iemand zo zuur zien kijken.

Boze schoonmoeder

Wat volgde was een tirade. Hoe konden we zo ondankbaar zijn? We moeten juist blij zijn met haar hulp! Gio stond erbij en keek ernaar en wist geen zinnig woord uit te brengen. Terwijl mijn schoonmoeder maar bleef ratelen. “Eigenlijk had jouw moeder hier ook elke dag moeten zijn!” Die laatste zin schoot me totaal in het verkeerde keelgat. Over mijn moeder mag ze niks zeggen. Op dat moment kon ik me niet meer beheersen en schreeuwde ik net iets te hard of ze ons huis ook verlaten.

Het heeft geholpen, want inmiddels hebben we haar al drie dagen niet gezien, maar leuk is anders. Gio nam het mij enorm kwalijk dat ik tegen haar begon te schreeuwen. Terwijl ik het niet kon uitstaan dat hij zijn mond niet open trok.

Ik kan me er verder niet al te druk om maken want ik heb genoeg andere dingen aan mijn hoofd en ik kom tijd tekort. De dagen vliegen voorbij en ik kan me op dit moment niet voorstellen hoe ik ooit weer ga werken. Afgelopen weekend was Awakenings festival en ik had stiekem kaartjes gekocht. Voor mijn bevalling had ik gehoopt dat ik daar wel weer naar toe zou kunnen, maar mijn lichaam is nog helemaal niet hersteld. En ik moet er al helemaal niet aan denken om de hele dag alcohol te drinken. Wie had dat ooit gedacht?

De kaartjes heb ik weggegeven aan Jessie en haar nieuwe lover. Ze schijnt tot over haar oren verliefd te zijn. De dag na het festival kwam belde Jessie me om verslag te doen. Ik hoor gelijk aan haar stem dat er iets is. “Het was zo raar! Maar ik weet bijna zeker dat ik Tommy heb gezien en hij stond te zoenen met een ander meisje..!”

Maud (23) houdt van feesten en reizen. Ze werkt op de redactie van een tijdschrift. Maud heeft een relatie met Gio en ze is net bevallen van hun zoontje Liam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

Share this post