Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

#244 Hij wilde me verrassen met een ring van meer dan 2000 euro!?

Maud dacht eerst dat haar nieuwe lover Gio vreemdging, maar dan komt ze erachter dat zijn ex-lover Lea is overleden. Ze waren heel lang samen en hadden zelfs trouwplannen. Ze is best geschrokken van het nieuws, maar ook hard op zoek naar een huis. Tommy heeft aangeboden dat ze de komende twee weken wel in zijn huis mag slapen, want hij gaat op vakantie. Er volgt een ietwat ongemakkelijke ontmoeting om de details te bespreken en Tommy probeert haar zelfs te zoenen. Maud slaat snel haar hand voor haar mond en maakt duidelijk dat het echt over is. Als ze die middag haar verhaal doet bij Kimberley, wordt ze gebeld door haar een nieuwe potentiële opdrachtgever.

De vrouw blijkt Kelly te heten en ze is voor een bekend tijdschrift op zoek naar een columnist! „Ik hoorde via via dat je heel leuk kunt schrijven en ik heb ook gehoord dat je single bent. Nu ben ik voor een nieuwe rubriek op zoek naar een single vrouw in Amsterdam die verslag wil doen van haar datingleven. „Daten na corona: hoe doe je dat?, zoiets lijkt dat je wat?” Ik krijg niet eens de kans om antwoord te geven, want Kelly is razendenthousiast en blijft verder praten. Net op het moment dat ik antwoord wil geven lijkt ze iets door te hebben. 

„Oh sorry, ik overval je misschien een beetje he? Je relatie is natuurlijk nog maar net uit en ik weet hoe dat gaat. Dan zit je helemaal niet te wachten op een nieuwe date. Wat stom!” Ik kan er gelukkig wel om lachen. Ik hou nog maar even voor me dat ik inmiddels al bijna in een nieuwe relatie zit en voeg eraan toe dat ik graag langs wil komen op kantoor om verder te brainstormen. Misschien kan ik op zoek naar datingverhalen of een andere leuke insteek bedenken. 

Als ik tijdens een lunch aan Kimberley het idee van Kelly bespreek, onderbreekt ze mij gelijk. „Dus Maud, is het nu dan officieel? Hebben jij en Gio echt een relatie?” Ik krijg het er warm van. Ik heb het leuk met hem, of nou ja volgens mij ben ik stapelverliefd, maar om nu al gelijk in een relatie te gaan voelt wat gek. We zijn nog niet eens drie maanden aan het daten.

Een dag later zit ik in de trein om de spullen bij mijn moeder op te halen. Ik ga mijn kleine broertje wel missen, maar oh wat ben ik blij dat ik weer terug kan naar Amsterdam. In het dorp van mijn moeder gaan alle winkels om 20.00 uur dicht en eten bestellen kan alleen bij de plaatselijke snackbar of Chinees. 

Die avond slaap ik voor het eerst alleen in Tommy’s huis. Het is lang geleden dat ik me zo eenzaam heb gevoeld. Misschien komt het door de drukte van de stad? Misschien mis ik de chaotische gezelligheid bij mijn moeder? Ik kan het niet zo goed peilen, maar een ding weet ik zeker: alles in dit huis doet me aan Tommy denken! De geur van het wasmiddel, zijn kledingkast vol met customized sneakers, het speelgoed van Noa, zijn parfumflesjes in de badkamer, de platen van zijn dj-set. Wat een stom idee om in het huis van mijn ex te gaan slapen! 

Op zijn Instagram zie ik allerlei blije foto’s van hem en Noa op het strand. Op een of andere manier raakt het me. Het idee dat hij echt een toekomst met mij wilde en ik hem heb verlaten voor een ander, maakt me nog altijd verdrietig. Nadat ik een uur lig te woelen besluit ik uit bed te gaan en op zoek te gaan naar slaappilletjes. Het verbaast me nog steeds hoe ongelofelijk netjes het huis is nu ik er niet ben. Toch kan ik de slaappillen nergens vinden.

Uiteindelijk vind ik de doos met slaaptabletjes in zijn badkamerkast, maar dat is niet de enige vondst die ik doe. Naast de slaappilletjes ligt er een pakje met condooms en ik zie een ingepakt sieradendoosje liggen!? Ik weet niet waar ik meer verbaasd over ben. Het pakje condooms (ik heb een spiraal, dus wij deden het altijd zonder condoom) of het sieradendoosje? Ergens ben ik oprecht blij als Tommy ook met iemand anders zou daten. Ik besluit het sieradendoosje dan ook te laten voor wat het is. Maar eenmaal in bed wint mijn nieuwsgierigheid het. Wie hou ik toch voor de gek? Ik maak heel voorzichtig het papier los en zodra ik het doosje zie, weet ik genoeg! Ik herken het gouden doosje direct. 

Shit! Dit was de ring die ik tijdens onze zomervakantie in Kroatië had gezien in een heel schattig boetiekje. Een gouden ring met een smaragdgroene steen! Voor de grap zei ik nog dat als Tommy mij echt zou willen verrassen met kerst, dat hij die ring zou moeten kopen. „Heb je het prijskaartje gezien schat? Meer dan 2000 euro? Zo lief ben je ook weer niet geweest dit jaar”, zei hij plagend. Maar kennelijk heeft die gek toch gewoon een ring gekocht? Een ring van ruim 2000 euro!

Ik zie dat Rochella nog online is en als ik haar half huilend op bel om mijn verhaal te doen, schrik ik nog meer. „Verdomme Maud, ik had gehoopt dat ik je dit niet hoefde uit te leggen. Maar ik weet precies welke ring je bedoelt. Tommy heeft een foto naar mij gestuurd om te checken of je hem echt mooi zou vinden. Hij zei dat jij het beste was wat hem was overkomen. Hij was zo dankbaar dat je zo je best deed voor Noa. Hij wilde je de ring met kerst geven. Maar eh, ja eh, jullie kerstdiner liep net even wat anders dan verwacht… Sorry lieverd, het spijt me dat je dit moet horen.” 

Wat moet ik hier nou weer mee? 

Maud (23) houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift. Haar relatie met haar vriend Tommy is net uit en Maud is hard op zoek naar een nieuw huis in Amsterdam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

Share this post