Krijg tot 70% KORTING op merkkleding Heren broekenDames broeken * Profiteer nu!

#242 ‘Ze hadden trouwplannen’

De relatie tussen Tommy en Maud is echt voorbij. Maud heeft ondertussen al een paar keer bij Gio geslapen. Tocht twijfelt ze of hij niet nog stiekem een relatie heeft. In zijn huis ziet ze allemaal foto’s van hem en een ander meisje. Op Instagram is bij zijn getagde foto’s meerdere malen hetzelfde meisje te zien, er staan zelfs zoenfoto’s bij. Zal Gio dan gewoon nog een relatie hebben? Als Maud op hoge poten bij Gio aan klopt om verhaal te halen, blijkt de waarheid heel anders te zijn. „Dat meisje is Lea, ze was mijn vriendin. Ze is vorig jaar overleden!”

Als ik de volgende ochtend op mijn telefoon kijk, zie ik dat ik allerlei appjes heb van Kimberley, ze is razend benieuwd wat er nou was. „Het is inderdaad zijn ex, maar ze is overleden. Heel heftig dit. Ik vertel het later. x,” app ik snel. Kimberley belt direct terug, maar het lijkt me niet het moment om het uitvoerig te bespreken terwijl Gio in de keuken staat. 

Niet veel later komt Gio de slaapkamer inlopen met een dienblad vol met vers fruit, koffie, thee en zelfgemaakte wafels! „Waar heb ik dit aan te danken?”, zeg ik hardop. Gio begint te lachen en nog voordat ik een hap van mijn ontbijt heb genomen begint Gio mij alweer te zoenen. Ik heb een dagje vrij en Gio vraagt of ik zin heb om met hem naar het strand te gaan! Op het strand vertelt hij mij steeds meer over Lea. Ze hadden zelfs serieuze plannen om te trouwen. Maar Lea werd in korte tijd zo ziek, waardoor trouwen nooit meer is gelukt. Ik moet aan een stuk huilen als Gio zijn verhaal vertelt. Ineens voelt het allemaal veel te veel en beladen. Ik maak me soms druk over dat ik een deadline bijna ga missen en Gio is ‘gewoon’ al zijn grote liefde verloren. 

Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik dacht dat hij vreemd zou gaan. Hoe kon ik nou denken dat Gio zo’n typische snelle Amsterdamse jongen zou zijn? Gio is allesbehalve dat. Hij is een hele trouwe hond die al van alles heeft meegemaakt. Als ik totaal in mijn eigen gedachten ben verzonken slaat Gio een arm om mij heen. „Liefje gaat het wel? Je moet je niet te veel zorgen om mij maken he. Het gaat echt goed met mij. Ik heb therapie gehad, maar dat vertel ik wel een andere keer”, zegt hij lachend.

 „Het klinkt misschien een beetje gek, maar zou je anders een filmpje van Lea willen zien?”, vraagt Gio dan ineens. „Het voelt vertrouwd met jou en ik denk dat jij en Lea eigenlijk best goede vriendinnen zouden kunnen zijn.” Als Gio filmpjes laat zien van hun laatste vakantie in Mexico barst ik opnieuw in huilen uit. „Godver, wat is het leven toch oneerlijk,” zeg ik zachtjes.

Die avond blijf ik weer bij hem slapen en hebben we naast goede gesprekken ook heel veel goede seks. Zijn piemel mag dan wel niet gigantisch zijn, Gio weet mij op een of andere manier toch keer op keer naar een hoogtepunt te brengen. 

Na twee heerlijke nachten bij Gio verkas ik met lood in mijn schoenen naar het huis van mijn moeder. Mijn broertje is inmiddels weer terug van vakantie, dus ik kan niet meer in zijn huis slapen. Eerst was het plan dat ik nog even bij hem zou blijven, maar hij heeft op vakantie corona opgelopen, dus moet hij in quarantaine. 

Ondertussen bivakkeer ik al een aantal nachten tussen de poepluiers, in een dorp in the middle of nowhere. Ergens vind ik het ook wel fijn om wat meer tijd met mijn moeder door te brengen. Afgelopen jaren heb ik haar door de scheiding en haar nieuwe relatie een stuk minder gezien. 

En het is ook wel goed dat ik even geen afleiding heb van de drukke stad, want ik moet op zoek naar nieuwe opdrachtgevers en ik zal een nieuw huis moeten regelen. Erg productief ben ik niet, want ik zit de hele tijd met mijn hoofd bij Gio. 

Ik besluit hem maar gewoon ‘even’ te Facetimen en als ik na twee uur bellen ophang zie ik dat ik allemaal appjes heb van Tommy! Hij was Jessie tegengekomen en hoorde dat ik nu tijdelijk bij mijn moeder woon. Tommy begreep hoe erg ik Amsterdam miste en volgens hem is het eigenlijk best oneerlijk dat ik nu op zoek moet naar een nieuw huis. Hij gaat twee weken met Noa op vakantie en dan mag ik sowieso in zijn huis zitten. „Zullen we anders vanavond even bellen, dan bespreken we het?” Pff, wat moet ik hier nou weer mee? 

Maud (23) houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift. Haar relatie met haar vriend Tommy is net uit en Maud is hard op zoek naar een nieuw huis in Amsterdam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

Share this post